duminică, 10 aprilie 2011

Maine ziua de azi va fi ieri si nimic nu va mai fi la fel. :)

Am observat ca este in firea omeneasca sa nu aprecieze persoanele din jur decat dupa ce acestea sunt pierdute, definitiv sau pentru o anumita perioada de timp.
Toti sunt asa ocupati si orbi incat nu se pot bucura de ziua de azi , iar maine nu fac decat sa se intristeze gandindu-se la toate momentele frumoase de care nu s-a putut bucura in totalitate.
Acesta fapt ma duce la gandul la afirmatia tuturor fata de rasa umana, " este cea mai superioara". Daca omul este superior de ce nu face in viata sa nimic sa isi aline si lui suferinta , de ce sentimenteel lor sunt mereu pe ultimul plan?
Cam acestea sunt intrebarile mele de cand m-am mai maturizat putin si am ajuns la varsta adolescentei .
Si pot spune sincer ca toate persoanele mature au evitat acest subiect , dintr-un singur motiv : nu stiu ! Omul a fost conceput sa indeplineasca anumite obligatii ; sa inmulteasca specia, de aceea din punctul asta de vedere nu cred ca ne diferentiem vre-un pic de primate , si totusi primatele duc o viata mai frumoasa si mai fericita , fara bani , haine masini , case ( in anumite cazuri) . De ce nu poate si rasa superioara sa nu se mai gandeasca atat de mult la bunurile materiale si sa retraiasca viata cu inocenta copilariei?
Si mai mult ! De ce persoanele de la conducere ( vorbind de Romania) nu isi ajuta concetatenii sa aiba o viata mai usoara dar profita de munca si banii acestora?
Daca modernizarea continua ( si eu sunt sigura ca o va face )  persoanele de maine vor avea o viata mai grea si mai trista decat a celor de azi ( care sincer vorbind daca nu au bani nu pot fi fericiti in totalitate ) . Noi ,generetiile de azi, si ei ,generatiile de maine, nu putem decat sa privin in trecut la oamenii de ieri si sa oftam ! Poate atunci lumea nu era asa dezvoltata mintal dar era fericita cu ceea ce avea si nu vroia mereu sa obtina mult mai mult. :)


Eu consider ca lumea are nevoie de o schimbare inainte ca rasa superioara sa devina doar niste roboti care actioneaza mecanic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu